Cursuri de pregatire pentru sustinerea examenelor Cambridge Contact

Cursuri de pregatire pentru sustinerea examenelor Cambridge

In calitate de centru de pregatire Cambridge, B Smart organizeaza pregatirea pentru toate tipurile de examen, atat pentru copii, cat si pentru liceeni si adulti.

YLE (Young Learners English) – Starters

Pre A1 Starters este primul dintr-o suita de trei examene in serie, pentru copii cu varste cuprinse intre 6-12 ani. Toate cele trei examene determina copiii sa faca primii pasi spre invatarea limbii engleze.

Certificatul Cambridge Pre-A1 Starters ajuta copilul la:

 • intelegerea limbajului elementar in engleza, prin navigarea pe internet;
 • experimentarea cartilor, cantecelor, filmelor si emisiunilor televizate in limba engleza;
 • imprietenirea cu alti copii, la nivel global.

Examenul Cambridge Pre A1 Starters este alcatuit din trei probe (Ascultare, Citire si Scriere, Vorbire), concepute pentru incurajarea si motivarea copiilor in procesul de invatare.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati pagina partenerului nostru EECentre (Centru examinare Cambridge): https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza/examen-cambridge-yle-starters

YLE (Young Learners English) – Movers

A1 Movers, cunoscut anterior ca examinare Cambridge English: Movers (YLE Cambridge Movers) poate fi folosit pentru echivalarea probei de competenta lingvistica la admiterea in clasa a 5-a cu program intensiv de limba engleza.

A1 Movers este al doilea dintr-o serie de trei examene Cambridge English pentru copii cu varste cuprinse intre 6-12 ani.

Certificatul Cambridge A1 Movers ajuta copilul sa:

 • inteleaga limbajul de baza in engleza;
 • participe la conversatii simple;
 • scrie formulare introductive, inclusiv ore, date calendaristice si locuri.

Examenul Cambridge A1 Movers este alcatuit din trei probe (Ascultare, Citire si Scriere, Vorbire), concepute pentru incurajarea si motivarea copiilor in procesul de invatare.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati pagina partenerului nostru EECentre (Centru examinare Cambridge): https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza/examen-cambridge-yle-movers

YLE (Young Learners English) – Flyers

Acest certificat poate fi folosit pentru echivalarea probei de competenta lingvistica la admiterea in clasa a 5-a cu program intensiv de limba engleza. A2 Flyers este al treilea dintr-o serie de trei examene Cambridge English pentru copii cu varste cuprinse intre 6-12 ani.

Certificatul Cambridge A2 Flyers ajuta copilul sa:

 • inteleaga textele simple, scrise in limba engleza;
 • comunice si sa interactioneze in contexte familiare;
 • inteleaga si sa foloseasca expresii si propozitii de baza;
 • interactioneze cu vorbitorii de limba engleza, care vorbesc rar si clar.

Examenul Cambridge A2 Flyers este alcatuit din trei probe (Ascultare, Citire si Scriere, Vorbire), concepute pentru incurajarea si motivarea copiilor in procesul de invatare.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati pagina partenerului nostru EECentre (Centru examinare Cambridge): https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza/examen-cambridge-yle-flyers

A2 Key

A2 Key dovedeste abilitatea de a comunica in limba engleza in situatii simple. Examen potrivit pentru incepatori. 

Certificatul Cambridge A2 Key demonstreaza:

 • intelegerea si capacitatea de utilizare a sintagmelor si expresiilor esentiale;
 • intelegerea textelor scrise in engleza de dificultate redusa;
 • capacitatea de a te prezenta si de a raspunde la cateva intrebari despre tine;
 • abilitatea de a intretine conversatii simple cu vorbitori ai limbii engleze.

Examenul Cambridge A2 Key este format din 3 module (Reading & Writing, Listening, Speaking) dezvoltate pentru a testa abilitatile de folosire a limbii engleze.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati pagina partenerului nostru EECentre (Centru examinare Cambridge): https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza/examen-cambridge-key

A2 Key for Schools

A2 Key for Schools este examinarea care ajuta elevii sa isi dezvolte competentele de scriere si vorbire in limba engleza la nivel A2. Certificatul poate echivala proba de competenta lingvistica la admiterea in clasa a 9-a cu program bilingv si intensiv de limba engleza. A2 Key for Schools, cunoscuta anterior ca examinare Cambridge English: Key for Schools (KET for Schools) este potrivita elevilor de varsta scolara.

Certificatul Cambridge A2 Key for Schools demonstreaza:

 • capacitatea de a intelege si utiliza fraze scurte, sintagme si expresii esentiale;
 • intelegerea textelor scrise in limba engleza, de dificultate redusa;
 • capacitatea de a se prezenta si de a raspunde la intrebari despre propria persoana;
 • abilitatea de a interactiona si intretine conversatii simple cu vorbitori de limba engleza.

Examenul Cambridge A2 Key este format din 3 module (Reading & Writing, Listening, Speaking) dezvoltate pentru a testa abilitatile de folosire a limbii engleze.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati pagina partenerului nostru EECentre (Centru examinare Cambridge): https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza/examen-cambridge-key-4school

B1 Preliminary

B1 Preliminary este un examen de nivel intermediar pentru cursantii care stapanesc deja bazele limbii engleze si detin abilitatile lingvistice necesare pentru utilizarea limbii engleze in situatii cotidiene.

Certificatul Cambridge B1 Preliminary demonstreaza:

 • Capacitatea de a citi articole simple si manuale in limba engleza;
 • Abilitatea de a scrie e-mailuri si scrisori cu subiecte cotidiene;
 • Intelegerea informatiilor concrete;
 • Constientizarea propriei opinii si starii de spirit in engleza vorbita si scrisa.

Examenul Cambridge B1 Preliminary este format din trei probe (Reading&Writing, Listening, Speaking), concepute pentru testarea abilitatilor de folosire a limbii engleze.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati pagina partenerului nostru EECentre (Centru examinare Cambridge): https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza/examen-cambridge-pet

B1 Preliminary for Schools

B1 Preliminary for Schools este un examen de nivel intermediar pentru elevii care au deja cunostintele de baza de limba engleza si detin abilitatile necesare de a utiliza engleza in viata de zi cu zi. Certificatul poate echivala proba de competenta lingvistica la admiterea in clasa a 9-a cu program bilingv si intensiv de limba engleza, cat si proba de competenta lingvistica a examenului de bacalaureat.

Certificatul Cambridge B1 Preliminary for Schools demonstreaza:

 • Capacitatea de a citi articole simple si manuale in limba engleza;
 • Abilitatea de a scrie e-mailuri si scrisori cu subiecte cotidiene;
 • Intelegerea informatiilor concrete;
 • Constientizarea propriei opinii si starii de spirit in engleza vorbita si scrisa.

Examenul Cambridge B1 Preliminary for Schools este alcatuit din trei probe (Reading&Writing, Listening, Speaking), special dezvoltate in vederea testarii competentelor lingvistice ale elevilor.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati pagina partenerului nostru EECentre (Centru examinare Cambridge): https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza/examen-cambridge-pet-4school

B2 First

B2 First este examenul de limba engleza care confirma detinerea abilitatilor necesare pentru a comunica cu incredere intr-un mediu in care se vorbeste limba engleza.

Certificatul Cambridge B2 First demonstreaza:

 • Capacitatea de a comunica eficient cu un interlocutor, de a exprima opinii si a formula argumente;
 • Abilitatea de a scrie clar si detaliat in limba engleza, de a exprima opinii, de a explica avantajele si dezavantajele pentru diferite puncte de vedere;
 • Capacitatea de a redacta scrisori, rapoarte, povestiri si multe alte tipuri de texte.

Examenul Cambridge B2 First for Schools este alcatuit din patru probe (Reading & Use of English, Writing, Listening, Speaking), special dezvoltate in vederea testarii competentelor lingvistice.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati pagina partenerului nostru EECentre (Centru examinare Cambridge): https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza/examen-cambridge-fce

B2 First for Schools

Dovedeste abilitatea de a comunica cu incredere intr-un mediu vorbitor de limba engleza

.
B2 First for Schools este modul ideal al tinerilor de a se pregati pentru examene de nivel mai ridicat. Calificarile B2 First for Schools demonstreaza ca un elev dispune de competentele lingvistice necesare pentru a comunica usor intr-un context in care se vorbeste limba engleza.

B2 First for Schools se incadreaza la acelasi nivel CEFR precum B2 First, avand insa continut orientat catre elevi, nu catre adulti.

Acest certificat poate fi folosit la echivalarea probei de competenta lingvistica a bacalaureatului.

Certificatul Cambridge B2 First for Schools ajuta copilul sa:

 • comunice eficient cu un interlocutor, sa formuleze opinii si sa prezinte argumente;
 • scrie clar si detaliat in limba engleza, exprimand opinii si explicand avantajele si dezavantajele diferitelor aspecte;
 • sa urmareasca stirile;
 • sa redacteze scrisori, rapoarte, povesti si alte tipuri de texte.

Examenul Cambridge B2 First for Schools este alcatuit din patru probe (Reading & Use of English, Writing, Listening, Speaking), special dezvoltate in vederea testarii competentelor lingvistice ale elevilor.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati pagina partenerului nostru EECentre (Centru examinare Cambridge): https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza/examen-cambridge-fce-4school

C1 Advanced

C1 Advanced demonstreaza atingerea unui nivel superior de limba engleza si este examinarea ideala pentru persoanele care se pregatesc pentru studii universitare sau cariera profesionala. Este calificarea aprofundata a competentelor lingvistice acceptate, atat de universitati, cat si de angajatori.

Certificatul Cambridge C1 Advanced demonstreaza:

 • Capacitatea de a urmari un curs academic la nivel universitar;
 • Capacitatea de a comunica eficient la nivel managerial si profesional;
 • Capacitatea de a participa cu incredere la sedinte de lucru sau tutoriale si seminarii academice.
 • Capacitatea de exprimare cu un grad inalt de fluenta.

Examenul Cambridge C1 Advanced este o testare completa a tuturor ariilor de abilitate lingvistica si consta in sustinerea a patru probe, special dezvoltate testarii competentelor de limba engleza. Proba de Speaking are loc fata-in-fata, cu doi candidati si doi examinatori. Aceasta ecuatie creaza un scenariu mai realist si mai sigur de masurare a capacitatii de folosire a limbii engleze pentru a comunica.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati pagina partenerului nostru EECentre (Centru examinare Cambridge): https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza/examen-cambridge-cae

C2 Proficiency

C2 Proficiency este cel mai inalt nivel de certificare si dovedeste stapanirea limbii engleze la un nivel exceptional. Dovedeste international fluenta si sofisticarea unui vorbitor foarte avansat al limbii engleze.

Certificatul Cambridge C2 Proficiency demonstreaza capacitatea de a:

 • studia materii dificile la cel mai inalt nivel, inclusiv programe de masterat si doctorat;
 • negocia si convinge, in mod eficient, la nivel de management superior, in medii de afaceri internationale;
 • intelege si trata principii si texte complexe;
 • discuta despre probleme complexe sau sensibile, si de a face fata cu incredere unor intrebari dificile.

Examenul Cambridge C2 Proficiency este o examinare complexa a tuturor ariilor de abilitate lingvistica si consta in sustinerea a patru probe (Reading & Use of English, Writing, Listening, Speaking), special dezvoltate testarii competentelor superioare de limba engleza.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati pagina partenerului nostru EECentre (Centru examinare Cambridge): https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza/examen-cambridge-cpe

Business Preliminary, Vantage & Higher (BEC)

Sunt organizate trei examene Cambridge English: Business Certificates (BEC): Cambridge B1 Business Preliminary,  B2 Business Vantage si C1 Business Higher.

Cambridge B1 Business Preliminary ajuta elevul sa:

 • vorbeasca despre subiecte din sfera afacerilor;
 • inteleaga diagramele si graficele;
 • scrie un scurt e-mail de afaceri;
 • urmareasca conversatii telefonice scurte.

Certificatul Cambridge B2 Business Vantage ajuta elevul sa:

 • scrie scurte mesaje de afaceri si rapoarte;
 • citeasca articole din publicatiile de afaceri;
 • asculte, inteleaga si sa-si spuna opiniile in sedinte;

Certificatul Cambridge C1 Business Higher ajuta elevul sa:

 • comunice eficient la nivel managerial si profesional;
 • participe cu incredere la intalniri si prezentari la locul de munca;
 • se exprime cu un nivel ridicat de fluenta;
 • reactioneze in mod adecvat in diferite situatii culturale si sociale.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati pagina partenerului nostru EECentre (Centru examinare Cambridge): https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza

International English Language Testing System (IELTS)

Examenul IELTS este recunoscut:

 • de majoritatea institutiilor academice din Australia, Anglia, Canada, Irlanda si Noua Zeelanda;
 • peste 3.000 de institutii Academice din Statele Unite ale Americii;
 • diverse organizatii profesionale din toata lumea.

Testul IELTS poate fi de doua tipuri:

 • Academic pentru studii in strainatate
 • General Training pentru emigrare si lucru in strainatate

B Smart organizeaza inscrierea la sesiuni de examinare Cambridge pentru cursantii sai, precum si pentru elevii cu pregatire externalizata, in conditii preferentiale.

Va rugam contactaţi coordonatorii B Smart pentru solicitare detalii:

  Please prove you are human by selecting the Flag.

  De ce sa aleg cursurile B Smart?

  Suntem centru de pregatire Cambridge;

  Va scapam de stresul suplimentar, ocupandu-ne de înscrierea la examene;

  Monitorizam in permanenta profesorii si cursantii;

  Avem peste 15 ani experienta in organizarea acestor cursuri;

  Organizam simulari de examen;

  Veti beneficia de o atmosfera calda si relaxata, mediu benefic pentru studiul limbilor straine.